U bent hier: Home

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering wordt ook wel een langlopende reisverzekering genoemd. Met de doorlopende reisverzekering hoeft u niet rekening te houden met de lengte van uw vakantie, in tegenstelling tot een kortlopende reisverzekering. U sluit de doorlopende reisverzekering voor een jaar af en bent gedekt ongeacht hoe lang of hoe vaak u op vakantie gaat. De verschillende reisverzekeringen verschillen niet op gebied van dekking, maar wel op gebied van prijs (premie).

De keuze tussen een langlopende reisverzekering of een kortlopende reisverzekering

Wanneer u niet weet welk type reisverzekering bij u past, dan is de vraag die u uzelf moet stellen heel eenvoudig: hoe vaak en hoe lang ga ik ieder jaar op vakantie. De prijs is namelijk het enige inhoudelijke verschil tussen een kortlopende en doorlopende reisverzekering. De stelregel die u kunt gebruiken is dat wanneer u ieder jaar meer dan 7 weken op vakantie bent, u goedkoper uit bent met een doorlopende reisverzekering. Een doorlopende reisverzekering met Europa dekking is er al vanaf circa € 2 per maand.

Voorwaarden doorlopende reisverzekering

Gaat u voor langere tijd naar het buitenland, zonder onderbreking? Let dan goed op de voorwaarden van uw reisverzekeraar. De meest reisverzekeraars hebben als voorwaarde dat u maximaal 60 dagen aaneengesloten in het buitenland mag verblijven. Gaat u langer op reis, bijvoorbeeld op wereldreis, dan doet u er verstandig aan om een kortlopende reisverzekering af te sluiten, zodat u uw gehele reis goed verzekerd bent.

Dekking van uw doorlopende reisverzekering

Wanneer u een doorlopende reisverzekering afsluit heeft standaard dekking tegen medische kosten in het buitenland. Verschillende zorgverzekeraars dekken ook medische hulp in het buitenland, de kans bestaat daarom dat er overlap bestaat. Controleer daarom de dekking van uw zorgverzekering, zodat u niet onnodig dubbel gedekt bent en daardoor teveel betaalt. Binnen de standaard dekking van de doorlopende reisverzekering valt ook beschadiging van uw eigendommen, bijkomende kosten bij ongelukken en diefstal, waarbij de dagwaarde van het gestolen goed wordt gedekt. Daarnaast bestaat er een bescheiden gedeelte uit eigen risico.

Korting op een doorlopende reisverzekering

De premie die verzekeraars vragen wordt per maand afgeschreven. Wanneer u een jaar vooruit betaalt kunt u vaak een leuke korting. Dit kan neerkomen op zo'n 10% korting.