U bent hier: Home

Reisverzekering met Europa dekking

U kunt een kortlopende of langlopende reisverzekering afsluiten. Voor welke u ook kiest, standaard bent u in heel Europa goed verzekerd. Reist u buiten Europa (en het Middellandse Zee gebied) dan is een aanvullende reisverzekering, werelddekking genoemd, een goede keuze. De meeste mensen hebben voldoende aan Europa dekking, dat een lagere premie heeft dan een reisverzekering met werelddekking.

Wat houdt een reisverzekering met Europa dekking in?

De Europa dekking is vaak zo'n 2 keer goedkoper als een reisverzekering met werelddekking. Wanneer u dus niet op vakantie gaat buiten Europa kunt u veel besparen op uw premie door te kiezen voor Europa dekking. Het dekt kosten die gemaakt worden door ongelukken en bijkomende kosten, beschadigde en gestolen eigendommen.

Welke landen vallen er onder Europa dekking

Binnen de Europa dekking vallen logischerwijs alle landen in Europa. Veel reisverzekeraars rekenen de landen rondom de Middellandse Zee ook tot de Europa dekking, waardoor het niet altijd nodig is om te kiezen voor de duurdere werelddekking. Aangezien Turkije en Rusland ook voor een gedeelte in Azië liggen nemen niet alle verzekeraars deze op in hun Europa dekking. Vrijwel alle verzekeraars rekenen Algerije, Egypte, Israel, Libanon, Libië, Marokko, Syrië, Tunesië tot de landen die gedekt worden binnen de Europa dekking. Controleer daarom goed bij de reisverzekeraar van uw keuze als u naar Rusland of Turkije op reis gaat of deze landen ook worden gedekt binnen de reisverzekering met Europa dekking.