U bent hier: Home

Reisverzekering met werelddekking

Werelddekking is een verstandige keuze als u een reis maakt buiten Europa. De reisverzekeraars vragen voor werelddekking een hogere premie dan voor Europadekking. Daarmee hebt u de garantie dat u goed verzekerd bent wereldwijd.

Wat wordt er verzekerd binnen werelddekking

Werelddekking kunt u kiezen voor zowel een kortlopende als langlopende reisverzekering. Het houdt in dat u gedekt ben tegen extra kosten bij een noodgeval. Deze kunt u dan wereldwijd verhalen op uw verzekeringsmaatschappij. Het gaat dan niet enkel om medische kosten wanneer u onverhoopt in het ziekenhuis beland, maar ook om de extra kosten die gemaakt worden doordat u door een ongeluk langer in het buitenland verblijft. Daarnaast vallen gestolen of beschadigde goederen ook onder de reisverzekering met werelddekking.

Welke landen vallen er onder werelddekking?

Alle landen vallen onder de werelddekking. Toch is het niet altijd nodig een reisverzekering met werelddekking af te sluiten. Een reisverzekering met Europadekking dekt alle landen binnen Europa, maar ook nog een aantal landen buiten Europa. Het gaat dan om de meeste landen rond de Middellandse Zee, waaronder Algerije, Egypte, Israel, Libanon, Libië, Marokko, Syrië, Tunesië en Turkije. Niet iedere verzekeraar heeft een dergelijke uitgebreide Europadekking. Controleer daarom altijd of uw reisverzekering met Europadekking deze landen ook dekt. Het voordeel van de uitgebreide Europadekking is dat u niet per sé een reisverzekering met werelddekking hoeft af te sluiten, die duurder is dan een reisverzekering met dekking in Europa.