U bent hier: Home

Op wereldreis: welke reisverzekering?

Een wereldreis is een spannende, grote en bovenal leuke expeditie. Naar welke landen ga je, waar ga je overnachten en welke vervoersmiddelen moet je nemen? Je zult het vooraf nauwkeurig moeten plannen om niet voor onverwachte verassingen komen te staan. Een onbezorgde wereldreis begint altijd met een goede reisverzekering. Welke reisverzekering moet je dan kiezen en met welke dekking?

Speciale wereldreisverzekering

Met een wereldreis ben je lang van huis en slaap op je veel verschillende plaatsen. Het is een enorm indrukwekkende gebeurtenis waarvan niet iedereen de mogelijkheid heeft om deze kans benutten. De reisverzekering die het beste paste bij een wereldreis is niet een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering, maar een speciale wereldreisverzekering. Eerstgenoemde zijn slechts voldoende voor een aaneengesloten reis van 60 tot maximaal 90 dagen, terwijl veel wereldreizen langer in beslag nemen. Daarvoor is er een speciale wereldreisverzekering, zodat u gerust uw wereldreis kunt maken.

Bij welke reisverzekeraar kan ik een wereldreisverzekering afsluiten?

Er zijn een aantal verzekeraars die de wereldreisverzekering aanbieden, waaronder: De Europeesche, Goudse Verzekeringen, ISIS, Joho en Mondial Assistance. Vergelijk de verschillende wereldverzekeraars onafhankelijk bij Kortlopende-reisverzekeringen.org en sluit eenvoudig de meest voordelige af die bij uw wereldreis past.

Is een wereldreisverzekering duur?

Vergeleken met een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering is een wereldreisverzekering er één met een premie die behoorlijk prijzig is. De premie is relatief hoog, omdat u lang in het buitenland verblijft en het risico daarom groot is dat er iets mis kan gaan. Hoeveel een wereldreisverzekering precies kost, verschilt per wereldreis. De wereldreisverzekering wordt namelijk op maat gemaakt, omdat iedere wereldreis anders is. De verzekeraar kijkt naar de landen je bezoekt, welke eigendommen je meeneemt op wereldreis , welke activiteiten je op wereldreis gaat ondernemen en nog enkele andere kenmerken van je reis. Bent u veel van plan, dan zal de premie ook iets hoger uitvallen. Een wereldreisverzekering is echter wel een must bij een wereldreis.